Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Expositie vanaf 25 augustus, kijk op deze link

Boekenmarkt 2021, kijk op deze link

Openstelling Grote Kerk zie onder klik hierop 

 

 

 

Feestelijke inwijding concertvleugel en uurwerk

Grote Kerk Monnickendam, 21 mei 2016


Op zaterdag 21 mei a.s. vindt de inwijding plaats van de concertvleugel Estonia middels een feestelijk concert in de Grote Kerk Monnickendam.
In de pers is de afgelopen tijd al aandacht besteed aan de komst van deze Grand Piano, gemaakt in Estland, gekocht in Londen. De aanwezigheid van een volwaardig, voor concerten gemaakt instrument maakt het mogelijk dat in de Grote Kerk pianisten van naam recitals kunnen komen geven. Dankzij een aantal particulieren en een bijdrage van de Stichting Vrienden van de Grote en Lutherse Kerk, was het benodigde bedrag beschikbaar. Op zaterdagavond 21 mei worden alle inwoners van Waterland in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met deze concertvleugel.
Gelijk met de in gebruik name van de concertvleugel worden ook het uurwerk en bel, welke 100 jaar is weggeweest, weer in ere hersteld. Het uurwerk kan worden bekeken in de kosterij.
Het concert zal worden verzorgd door Antje Lohse, mezzosopraan, Marijke de Jong, fluit, Sebastiaan van den Bergh, cello en Wim Dijkstra, piano. Er zullen werken van o.a. Lefebvre, Beethoven, Fauré, Rachmaninov, Massenet, Caplet en Weill ten gehore gebracht worden.
De avond begint om 19.30 uur. In de pauze kunt u genieten van een drankje en een hapje.
Voor meer informatie: www.grotekerkmonnickendam.nl
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/grotekerkmonnickendam.

 

        

 

     

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info