Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info:  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder klik hierop

Reserveer uw evenement in de Grote Kerk

In onderstaande agenda kunt u zien of de Grote Kerkvan Monnickendam nog beschikbaar is voor uw evenement. U kunt tevens direct een optie in deze agenda plaatsen of een reservering maken. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met ons.

 

Agenda

31 maart 2012
20:00 uur - Johannes Passion, Cantorij Grote Kerk Monnickendam

Op zaterdag 31 maart a.s. voert de Cantorij Grote Kerk de Johannes Passion van J.S. Bach uit in de Grote Kerk te Monnickendam. Het is een traditie voor zowel het koor als de vaste luisteraars: een traditie van 44 jaar die niet meer weg te denken is uit Monnickendam en die door velen wordt gezien als een goede manier om de week voor Pasen in te gaan.
Een uitvoering waar we als koor met gemengde gevoelens naar toe leven. Enerzijds met een gevoel van verdriet om het plotselinge overlijden van dirigent Hein Meens: een man wiens leven in het teken stond van muziek en die ons heel veel heeft geleerd. Anderzijds zijn we dankbaar dat we in de persoon van Marcel den Dulk een dirigent gevonden hebben die vrij snel inzetbaar was waardoor we gestructureerd naar de uitvoering toe kunnen werken. Een dirigent die de Johannes Passion erg goed kent: hij heeft de teksten in het Nederlands vertaald en had met C.O.V. Groot Noord op zondag 4 maart j.l. de première van de Nederlandstalige uitvoering in het Concertgebouw te Amsterdam.

Medewerking wordt dit jaar verleend door: João Sebastião (Evangelist), Wout Oosterkamp (Christus), Martha Bosch (sopraan), Helena van Heel (alt), Kevin Doss (tenor-aria’s) en Pierre Mak (bas-aria’s). Een gemêleerd gezelschap: afkomstig uit vier landen: Nederland, Portugal, Zweden en Amerika.
Koor en solisten worden instrumentaal begeleid door het Westerkerk Bachorkest uit Amsterdam.
Aanvang: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 24,- aan de kassa. In de voorverkoop: € 22,- Voor jongeren tot 21 jaar is de toegangsprijs € 10,-; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor deze twee laatste categorieën kunt u alleen aan de kassa kaarten verkrijgen.

Voorverkoop: Nimo Boek, Kerkstraat, Monnickendam, VVV Monnickendam in het Zuideinde, bij de leden van het koor, via de website www.cantorijmonnickendam.nl .
Voor inlichtingen: (0299)-651461

Naar agenda

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info