Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info:  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder klik hierop

Reserveer uw evenement in de Grote Kerk

In onderstaande agenda kunt u zien of de Grote Kerkvan Monnickendam nog beschikbaar is voor uw evenement. U kunt tevens direct een optie in deze agenda plaatsen of een reservering maken. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met ons.

 

Agenda

16 juni 2012
20.00 uur - Acapella-concert, Musica Vocalis

Koor: Musica Vocalis
Dirigent: Benjamin Bakker
Toegang: gratis entree

Programma: Dubbelkorig genieten!!

F.Martin: Dubbelkorige mis
   pauze
S. Barber Agnus Dei
J.S. Bach Singet dem Herrn ein neues Lied
U. Sisasks Benedictio

Frank Martin begon aan zijn katholieke mis in 1922 in Italië en voltooide haar in 1926. Hij beschouwde de compositie als een zaak tussen hem en God. Hij gaf het werk niet uit en het duurde tot 1963 voordat het werk in Hamburg in première ging. Meer dan tien jaar later verscheen het in druk. Vandaag de dag is het een van Martins meest uitgevoerde koorwerken. Het tweemaal achtstemmige werk is grotendeels homofoon van opzet en herinnert door het gebruik van modale toonladders zowel aan het Gregoriaans als aan de muziek van Maurice Ravel. Na een geweldige spanningsboog van smekend (eerste Kyrie) tot geëxalteerd (Hosanna), culmineert het werk in een diep bewogen Agnus Dei.

De motetten van Johann Sebastian Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de vocale polyfone kunst. Ze vormen geen samenhangende cyclus of iets soortgelijks. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl. Musica Vocalis laat het vrolijke motet Singet dem Herrn horen, een motet in drie delen voor 8-stemmig dubbelkoor, geschreven na 1726.

Daarnaast zal het koor een bewerking zingen van het bekende Adagio voor strijkers van Samuel Barber genaamd Agnus Dei en het programma afsluiten met een werk van Urmas Sisasks. Al met al dubbelkorig genieten! 

Website : www.musicavocalis.nl 

 

 

Naar agenda

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info