Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info: zie Evenementenagenda

WIJ WENSEN U VOORSPOED, VEEL GELUK MAAR BOVENAL EEN GEZOND 2019.

 

 

 

 

Uniek Kerstconcert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine

in de Grote- of Sint Nicolaaskerk Monnickendam

Zondagmiddag 16 december 2018, 15.00-17.00 uur

 

Op zondagmiddag 16 december aanstaande zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine haar Kerstconcert geven in de Grote Kerk van Monnickendam. Een uniek concert door een uniek orkest. In de majestueuze Grote- of Sint Nicolaaskerk van Monnickendam uit de 15e eeuw komt het kerstrepertoire van het symfonisch blaasorkest subliem tot zijn recht. De middag wordt gepresenteerd door vlootpredikant Fred Omvlee, hoofd Geestelijke Verzorging van de Koninklijke Marine. De opbrengst van dit benefietconcert is voor het onderhoud van de Grote of Sint Nicolaaskerk. In de pauze zullen er consumpties verkrijgbaar zijn, waarvan de baten eveneens ten goede komen aan het onderhoud van de kerk. Aanvang van het kerstconcert is 15.00 uur, inclusief pauze tot 17.00 uur. Kaarten kosten €.17,50 aan de deur. In de voorverkoop online, zie hiervoor  http://www.grotekerkmonnickendam.nl/NL/Kaartverkoop.html  of bij Nimo Boek, Kerkstraat 53, 1141 BG Monnickendam de kaarten kosten €.15,- .

 

Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is een toonaangevend symfonisch blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als het muzikaal boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben de geselecteerde musici als belangrijkste taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de begeleiding van militair staatsceremonieel en concerten en optredens voor educatieve en benefiet doelen, voor veteranen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties.

Met oog voor traditie zorgen achtereenvolgende chef- en gastdirigenten voor vernieuwing en worden de orkestleden dagelijks muzikaal uitgedaagd om te werken aan het hoge basisniveau.

De kapel is moeiteloos in staat om van een klassiek getint programma over te schakelen naar een muzikale show met een diversiteit aan stijlen en solisten. Van militaire marsformatie, intiem begeleidingsensemble, uitgebreide bigband, klassiek harmonieorkest of een spetterende coverband; geen muziekstijl ontbreekt op het enorme repertoire. Steeds slagen de 53 mannen en vrouwen erin een muzikaal feestje te bouwen met een programma geheel passend bij de gelegenheid.

Chef-dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel is majoor Arjan Tien.

 

Majoor der Marinierskapel Arjan Tien

Hij rondde zijn opleiding viool en altviool aan het Utrechts conservatorium af summa cum laude en met onderscheiding. Van 1992 tot 2005 was hij werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest als altviolist en vanaf 1999 ook als assistent-dirigent. Naast het chef-dirigentschap van het Magogo Kamerorkest (2006-2012) is Tien regelmatig te gast bij vele (inter)nationale klassieke orkesten en operahuizen en legde een breed repertoire vast op cd en dvd bij bekende platenlabels.

Aan het Conservatorium Maastricht is hij parttime verbonden als hoofdvakdocent orkestdirectie.

De Marinierskapel heeft hij al sinds 2011 bij diverse gelegenheden als gastdirigent geleid.

 

Meer informatie over de Marinierskapel en het Kerstconcert is onder andere te vinden via

www.facebook.com/marinierskapel

www.youtube.com/c/MarinierskapelderKoninklijkeMarine

Instagram @marinierskapel

www.grotekerkmonnickendam.nl

Instagram: @grotekerkmonnickendam

www.facebook.com/GroteKerkMonnickendam

 

Meer achtergrondinfo is op te vragen via Fred Omvlee, tel 0653441895

 

 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info