Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder, klik hierop 

Exposities zie onder, klik hierop

Concerten zie onderklik hierop

Evenement zie onder, klik hierop

 

 

Indringende expositie 'Dreams on walls'

Expositie van 30 april t/m 21 mei 2024, openingsmomenten zie onder openstelling.

Dreams on walls: de bijzondere expositie van portretten en poëzie van leerlingen van de Oekraïense school in Purmerend. Van elk van de bijna dertig leerlingen is een prachtige foto gemaakt door fotograaf Maarten Delobel die samen met het vaak indrukwekkende eigen gedicht van de geportretteerde op een poster is vormgeven. Aan de vormgeving zijn typisch Oekraïense folkloristische elementen toegevoegd. De kinderen nemen in ieder geval niet alleen hun eigen portret mee, maar ook het Europass certificaat, waarin precies staat aangegeven wat zij hebben geleerd. 

Melle Dotinga van de Stichting Reclame Maken Voor Jezelf die het Dreams on walls-project opzette en begeleidde, gaf bij deze opening van de expositie aan hoe trots hij op ze was. En las, om iets terug te doen voor deze kinderen die zoveel hebben meegemaakt, zijn eigen gedicht voor dat hij voor hen had gemaakt, en dat hen, met als onderwerp vluchten, een hart onder de riem stak. De stichting heeft al meerdere projecten opgezet voor jongeren in moeilijke situaties. Alle met het doel hun trots aan te boren en hun zelfvertrouwen te versterken. Dat is ook ditmaal zeker gelukt.

Want bijzonder is het. De grote fotos, opvallend open blikken en vooral de persoonlijke tekst die ze zelf erbij hebben geschreven maken bij de kijkers zeker iets los. Ze hebben allemaal een eigen verhaal, en schrijven hoe ze zich voelen en in het leven staan.

Dreams on walls is een project van MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) in samenwerking met de ISK-klassen van PSG, IMCWeekendschool, Cinop en Stichting Reclame Maken Voor Jezelf. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Purmerend.

www.reclamemakenvoorjezelf.nl.

 

 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info