Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info: zie Evenementenagenda

Spectaculair:  Kunstenaar Art van Triest, VERTIKAAL, zie onder

 


 

Zwevende ladders in de Grote Kerk, Monnickendam! 

Kunstenaar Art van Triest maakt site specific installatie Verticaal in de kerk

 

Speciaal voor de Grote Kerk maakt kunstenaar Art van Triest de indrukwekkende installatie Verticaal: tientallen zwevende ladders hangen vanaf het plafond naar beneden. De ladders lijken op te stijgen en tot in de oneindigheid te reiken. Voor Art van Triest zijn de zwevende ladders een visuele metafoor voor het universele streven van de mens naar vooruitgang - zowel in spirituele als algemene zin. De kunstenaar wil de kijker aanzetten tot nadenken over existentiële vragen, maar benadrukt dat iedereen zijn eigen associaties en interpretaties aan het werk mag geven.

 

De Grote Kerk vormt de perfecte plek voor dit kunstwerk, ook beeldend: Verticaal gaat een visuele dialoog aan met het interieur van de kerk en creëert een spectaculair lijnenspel dat gaandeweg abstracter wordt. Voor de kunstenaar is het een buitenkans om in deze bijzondere context een nieuw werk te kunnen maken. 

 

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 7 september. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom om de feestelijke onthulling te vieren met een hapje en een drankje. Verticaal is van 8 september tot 29 september 2019 te zien in de Grote Kerk in Monnickendam. De kerk is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur, zondag vanaf 13.00 tot 16.00uur ,toegang is gratis.

Op 27 september vindt een artist talk plaats in Bierderij Waterland te Monnickendam.

 

Verticaal wordt onder andere gesponsord door de Grote Kerk, Coöperatie Windenergie Waterland, Stichting Stokroos en Prins Bernard Cultuur Fonds

 

Meer informatie:

 

www.artvantriest.nl

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info