Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder, klik hierop 

Exposities zie onder, klik hierop

Concerten zie onderklik hierop

Evenement zie onder, klik hierop

 

De Grote Kerk & Cultuur

De Grote Kerk van Monnickendam biedt een podium aan een breed scala aan culturele disciplines, waaronder exposities, muzikale evenementen en (culturele) bijeenkomsten, presentaties en lezingen. Mede door de ruime openstelling van de kerk kunnen activiteiten in de Grote Kerk rekenen op grote belangstelling van het publiek.

 

Exposities

De kerk kenmerkt zich door de ruimte en het vele daglicht dat door de grote ramen naar binnen stroomt en leent zich dan ook zeer goed voor allerlei exposities, waarbij de geëxposeerde werken goed tot hun recht komen. Er vinden dan ook op regelmatige basis exposities plaats in de kerk, van schilderijen tot beeldhouwwerken en andere kunstvormen.

  

Concerten

Ook voor koren, pianisten en organisten is de imposante kerk zeer geschikt. De Grote Kerk biedt uitstekende faciliteiten, zeker ook voor (wekelijkse) repetities. Begeleiding op de vleugel of het orgel kunnen wij op verzoek voor u verzorgen.

 

                                                     

 

Presentaties

De kerk biedt moeiteloos ruimte aan kleine en grote groepen toehoorders bij lezingen, presentaties, seminars en andere bijeenkomsten. In 2013 werd het landelijke nieuwe liedboek vanuit deze Grote Kerk gelanceerd. Een landelijk evenement van omvang dat probleemloos is verlopen! Het podium van de kerk is goed zichtbaar vanaf alle zitlocaties in de kerk en de recent geïnstalleerde geluidsinstallatie biedt aanvullende ondersteuning. Ook andere multimediamogelijkheden zijn in overleg mogelijk.
 
Wilt u de kerk huren voor uw culturele evenement? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan via de navolgende link: contact op met onze koster.

 

 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info