Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info: zie Evenementenagenda

24 maart 2018 - 20.00 uur - Johannes Passion - Cantorij Monnickendam

31 maart 2018 - 14.00 uur - Matthäus Passion - Barokensemble Eik en Linde

14 april 2018 - 11-16 uur: Brocante markt - zie Facebookpagina

 

 

 

 


27 en 28 mei 2017 Boekenmarkt XL


Zaterdag 8 april wordt weer de succesvolle Brocantemarkt in de Grote Kerk van Monnickendam georganiseerd door Stichting Promotie Waterland. Op deze dag staat ook Boekenmarkt Monnickendam met boeken verspreid over 200m2 oppervlakte.

Openingstijden: 11.00 uur tot 16.00uur

Toegangsprijs gratis. Ook toegankelijk voor mindervalide.

Parkeren gratis op “het Bolwerk”, parkeerterrein, tegenover de kerktoren.

Contact tbv brocantemarkt: brocantemarkt@onswaterland.nl

Contact tbv boekenmarkt:   boekenmarktmonnickendam@gmail.com

 


XXL Boekenmarkt

Zaterdag en zondag 4 + 5 juni 2016 wordt er weer een XXL Boekenmarkt gehouden in de Grote Kerk Monnickendam. De openingstijden zijn: zaterdag 10-18uur / zondag 11-16uur. Zondag is de kerk vanaf 11.00 uur open.

Tevens wordt zondagmiddag een miniconcert gegeven door het Amsterdams Jeugd Symphonieorkest AYSO. Het AYSO is het jeugdsymfonieorkest van de Muziekscholen van Amsterdam en Amsterdam Noord en bestaat uit 75 jongeren tussen de 12-20 jaar o.l.v. dirigent Peter Veenhuizen. Het orkest speelt een breed repertoire van klassiek, musical, film en popmuziek.

                       

 


Voor een impressie van de Brocantemarkt klik hier

Waterlandse Brocantemarkt in Grote Kerk op 12 maart

 

                                                          

Ook dit jaar kan de Waterlandse Brocantemarkt, in de Grote Kerk in Monnickendam op zaterdag 12 maart, rekenen op veel animo van standhouders. Tientallen kramen met brocante-accessoires, -woondecoratie en -meubelen staan er deze dag tussen 11.00 en 16.00 uur opgesteld in de kerk, waar bezoekers gratis toegang hebben.

De Waterlandse Brocantemarkt wordt nu voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Promotie Waterland (SPW), als aanvulling op het huidige aanbod aan markten in Waterland. De markt wordt elk jaar succesvoller. Janine Klein, directeur SPW: “Deze markt heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Met dit evenement op 12 maart vieren we het eerste lustrum van deze brocantemarkt. We zijn er bijzonder trots op dat de gratis toegankelijke markt goed ontvangen wordt door de standhouders én de bezoekers. Het is voor onze vrijwilligers elk jaar weer een uitdaging om deze markt tot stand te laten komen!”

 

Voor de Grote Kerk in Monnickendam is onder meer gekozen, vanwege de ruimte in de kerk. Zo is er op deze overdekte locatie volop ruimte voor de standhouders om hun brocantewaar zo aantrekkelijk mogelijk uit te stallen. Daarbij is het mogelijk op het horecapleintje in de kerk te genieten van een kop koffie met wat lekkers. Ook zal de kerk zelf een boekenmarkt in het koor organiseren tijdens de brocantemarkt.

 

Waterlandse Brocante
De Brocantemarkt, die op 12 maart van 11.00 – 16.00 uur plaatsvindt, is gratis toegankelijk voor bezoekers. Bezoekers ontvangen bovendien een gratis Ariadne@Home (zolang de voorraad strekt), om thuis nog meer wooninspiratie op te doen.

 

                                                        

 

Parkeren
De kerk is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers van buitenaf. Wie met de auto een bezoek wil brengen aan de Brocantemarkt kan het beste parkeren op het parkeerterrein bij de Grote Kerk (Bolwerk), aan de Loswal (Nieuwpoortslaan) of bij Swaensborch (Pierebaan, max. 5 minuten lopen).

Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie over de openingstijden en overige evenementen gaat u naar www.onswaterland.nl.

 

 

 


 

Boekenmarkt Monnickendam

 

Staat ook tijdens de brocantemarkt, die wordt georganiseerd door S.P.W. (Stichting Promotie Waterland). Zaterdag 12 maart 2016 wordt er weer een Boekenmarkt gehouden in de Grote Kerk Monnickendam. De openingstijden zijn: zaterdag 10-16 uur. 

 

                         

Website organisator: www.boekenmarktmonnickendam.nl

E-mail adres contactpersoon: boekenmarktmonnickendam@gmail.com

 

Het gebouw is rolstoelvriendelijk en tegenover de kerk ligt een ruim parkeerterrein.

Ruim 200 m2 aan leesplezier wordt te koop aangeboden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het grootste monument van Waterland, de Grote Kerk. Onder genot van koffie en thee kunt u ronddwalen in een prachtige omgeving waar een goed gesorteerde selectie en diversiteit aan boeken, strips, tijdschriften, (land)kaarten en oude boeken aanwezig zijn.

 

 


 

 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info