Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder, klik hierop 

Exposities zie onder, klik hierop

Concerten zie onderklik hierop

Evenement zie onder, klik hierop

 

Divers aanbod aan activiteiten in Waterland

 

De Grote Kerk is gelegen aan de rand van Monnickendam, een historisch stadje aan de Gouwzee, dat in 1355 stadsrechten ontving uit handen van de Graaf van Beieren. Monnickendam, onderdeel van de Gemeente Waterland, ligt onder de rook van Amsterdam, op slechts 20 autominuten vanaf het Centraal Station en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Monnickendam

Monnickendam kent een compacte historische kern, waarin Waterlandsmuseum de Speeltoren centraal gelegen is. Het in 2012 nieuw geopende museum geeft een goede indruk van het landschap en de historie van Waterland en kan een mooie aanvulling zijn op uw bezoek aan de kerk. Kenmerkend voor Monnickendam zijn ook de vele gevelstenen, waarvoor een speciale route te koop is bij het lokale VVV kantoor, in het hart van de stad. Hier kunt u uiteraard ook terecht voor meer wandel- en fietsroutes en tips in de gehele gemeente Waterland.

 

De omgeving van Monnickendam is karakteristiek Hollands, met polders, dijken, meren en boerderijen. Deel is dit gebied beschermd, waardoor u in alle rust door het Waterlandse polderlandschap kunt wandelen, fietsen of varen en kunt genieten van de vele weidevogels die hier verblijven.

 

Broek in Waterland

Tussen Amsterdam en Monnickendam ligt het pittoreske dorp Broek in Waterland. Al eeuwen staat dit dorp bekend om zijn vele beroemde houten "Broeker" huizen in een lieflijke omgeving. Veel rijke handelaren uit de Gouden Eeuw hadden hier hun buitenhuis. Nu wonen er veel kunstenaars en mensen uit de culturele wereld, die hun huizen prachtig gerestaureerd hebben in het echte Broeker grijs. U kunt tijdens een wandeling door het dorp genieten van dit alles en uitrusten aan het Havenrak of met een gehuurd bootje door het dorp en de omgeving varen. Waterland kent vele vaarroutes en dit maakt een uitstapje naar de historische stad Monnickendam of het landelijke Zuiderwoude tot een belevenis.

 

Marken

Op slechts 8 km van Monnickendam treft u het historische, voormalige eiland Marken, met vuurtoren ‘het Paard van Marken’ als blikvanger. U kunt het schiereiland bereiken via de dijk van Monnickendam naar Marken.

 

Volendam/Edam

Ook het wereldberoemde Volendam en de historische stad Edam liggen op nog geen 10 kilometer afstand van de Grote Kerk van Monnickendam, waarmee een bezoek u veel verschillende mogelijkheden biedt en garant staat voor een divers aanbod aan activiteiten tijdens uw verblijf.

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info