Grote Kerk

BINNENKORT IN DE GROTE KERK: (meer info):  klik hierop

Openstelling Grote Kerk zie onder, klik hierop 

Exposities zie onder, klik hierop

Concerten zie onderklik hierop

Evenement zie onder, klik hierop

 

                        Volksopera ‘De Spanjolen’

                         15 & 16 September 2023

 

Het hilarische stuk is gebaseerd op ‘The Pirates of Penzance” en maakt onderdeel uit van het programma rond de Slag op de Zuiderzee

met een gastrol voor onze burgemeester Marian van der Weele.

Deze komische opera overtuigt het publiek meteen van het meesterschap van Gilbert & Sullivan. Elegante muziek, vakkundig en smaakvol georkestreerd. Prachtige duetten en terzetten, fantastische finales, een virtuoze 'pattersong' voor de admiraal, coloraturen voor Mijke, lyrisch werk voor Frederik, een fikse rol voor de alt de kombuismeid Loes, een koddig lied voor de brigadier.

Kortom, een juweel van een stuk!

Volksopera

Dirigent Frank Geisink heeft de muzikale leiding en stuurt het 12-koppige Zuiderzee Orkest en de zangvereniging Bel Canto uit Oostzaan aan. De regie ligt in handen van John Lust, o.a. bekend van de Volksopera in Amsterdam.

We hebben naast de admiraal, 9 prachtige dochters van de admiraal, 9 stoere Spaanse huurlingen, 9 “heldhaftige” schutters.  Dit diverse en reuze gezellige amateurteam uit Waterland bestaat volledig uit lokale talenten in de leeftijd van 12 tot 65 jaar.  En ze doen het geweldig!!!

Bijzonder blij zijn we dat onze burgermeester Marian van der Weele ook op toneel verschijnt als verteller.

Het verhaal

De dochters van admiraal Dirkszoon worden overvallen door Spaanse huurlingen “De Spanjolen”. Gelukkig verschijnt de admiraal zelf. Hij weet zijn dochters voor onheil te behoeden.

De schutters ‘De Geuzen’ worden er op uitgestuurd de Spanjolen te gaan vangen, maar worden overmeesterd. Na veel verwikkelingen krijgen de Geuzen alsnog de overhand en sommeren de Spanjolen zich over te geven ‘in naam van Willem van Oranje’. Maar dan komt de kombuismeid met een opzienbarende onthulling……

Boodschap

Het thema van het verhaal is verbinding te creëren. Open je hart naar mensen die je tegenkomt. Dat zien we op het toneel gebeuren.

Dit geeft ons de mogelijkheid, ondanks de lichtheid van de opera, ook de dreiging van bezetting en onderdrukking voelbaar te maken. Een thema waar we door de actualiteit weer meer en meer mee worden geconfronteerd.

 

Locatie: Grote Kerk te Monnickendam;  Aanvang: 20.30 uur

Entreeprijs: in de voorverkoop € 17,50 en op de dag van de uitvoering aan de deur € 20,-

 

Kaartverkoop

Kaartverkoop: digitaal via de Stichting Slag om de Zuiderzee

Ga verder om uw kaarten te kopen, klik op de bijgaande link: https://www.grotekerkmonnickendam.nl/Kaartverkoop.html  of op

https://www.grotekerkmonnickendam.nl/Kaartverkoop.html

en gewone entreekaartjes met cash betaling bij Nimo-boek Kerkstraat, Primera 't Spil en Grote Kerk De Zarken 2 tijdens openingstijden. ( vanaf 27 juli in de voornoemde gelegenheden)

Er zijn op vrijdag ook nog 60 VIP kaarten à € 35,- te koop, u krijgt goeie zitplaatsen en speciale aandacht. Dit om de begroting rond te krijgen!

 

 

 

Exposities

Foto's

Concerten

Foto's

Trouwlocatie

Foto's

Evenementen

Foto's

Omgeving

Meer info

Rondleiding

Meer info